5fodspor

BALI PART 5: SMUKKESTE LOVINA

Hvis man som jeg er solnedgangselsker, vil jeg mene, at Lovina er et must på rejseplanen rundt på Bali. Her går solen ned i havet, og skaber det ene magiske øjeblik efter det andet. Som perler på snor. En solnedgang her er ikke bare éen solnedgang.

sceneskift minut for minut

Minut for minut ændrer farverne, og motiverne ændrer sig ligeså smukt og markant. Billederne nedenfor af pigerne til venstre, er taget med få minutters mellemrum. Og det samme med de to billeder til højre. De er taget før og efter solnedgang – begge i går aftes.

Så snart solen begynder sin nedstigning fyldes stranden af lokale der fisker med hænderne, hvilket er muligt pga. tidevandet. Og længe efter mørkets frembrud kan kan se dem gå i horisonten med net og pandelamper. 

LOVINA – LET’S GO LOCAL

Lovina er til forskel for byerne på sydkysten LANGT mindre turistet, og man kan læse sig til at denne by mest af alt minder om Sanur og Kuta, som de så ud for 20 år siden. Vi ser stort set ingen andre turister, og går man få meter væk fra hovedvejen, møder man ikke andet end små lokale huse. Her er utrolig stille og smuk natur. Her er dog stadig en del restauranter som primært er samlet på en lille gade mellem hovedvejen og stranden. Her er ingen rigtig butikker, kun nogle få lokale shops og enkelte supermarkeder. Og et stort marked med frugt og madvarer midt på hovedgaden.

Vi bor midt i en rismark, der strækker sig nogle hundrede meter til stranden, og har man drømmen om at billede a la Julia Roberts på cykel i rismarkerne som i Eat, Pray, Love er der alle muligheder for at tage det her! Måske jeg lige skal gro en større mund, et længere hår og en tyndere krop inden, men det er da et forsøg værd:-) Indtil da, må I nøjes med et lignende af Rasmus på scooter over rismarken på vej mod vores villa.

Langs Lovina beach ligger en del fine steder at se solnedgang. Her er masser af plads og virkelig billigt alle steder.

AIR PANAS BANJAR HOT SPRINGS

Få kilometer fra Lovina kan du hoppe i 3 smukke bassiner med varmt varmt fra en af de mange varme kilder i området. Det er en skøn og fin oplevelse og bassinerne er smukke. Der findes omklædningsfaciliteter på stedet og en restaurant, hvor vi fik en virkelig god og billig lokal frokost. Det kan anbefales.

På vejen til og fra parkeringspladsen ligger endnu et marked og skal man shoppe “Balibukser” eller måske et håndklæde til badeturen, så er det her du kan gøre et virkelig godt kup. Jeg købte et par fede bukser og Camille en fin kimono til en nette sum af 60 kr. tilsammen!

Entre: 20K (10 kr. per person)

VILLA JOGLA LATA LAMA

Da jeg planlage rejsen, faldt jeg over de smukke billeder af villaen på dette smukke boutique hotel, og faktisk var det udslagsgivende for, at vi valgte at tage til Lovina. De fleste tager hertil for de sorte strande og delfin safari, men vi måtte bare bo i denne villa.

I øvrigt springer vi delfinsafarien over, da jeg har læst en masse negativt om, hvordan det mest af alt er et ræs af 100-vis af både, der jager de samme delfiner. Det lyder ikke særlig fedt eller som noget vi ønsker at støtte, og vi har jo også lige været så heldige at se et stor folk delfiner, da vi var på sejltur på Kos tidligere på sommeren.

Tilbage til stedet vi bor; det er helt fabelagtigt. Kæmpestort, smuk have, en lækker privat pool og sågår et lille bassin med åkander foran den lille “hytte” som udgør det 3. soveværelse, hvor Rasmus holder til. Det overstiger langt forventningerne, og vi føler os som grever og baroner. Alt er så stilfuldt indrettet ned til mindste deltaje og servicen er helt sublim.

Dette steder ryger måske ind på førstepladsen over steder, vi har overnattet i Asien – i al fald på top 5 helt klart revideres nu. Til huset hører en husholderske Ketut (ja, det kan piger også hedde her – da Ketut er et familienavn, der angiver hvad nummer barn man er i familien), som bringer os den lækreste morgenmad, og sørger for at holde hus og have, sammen med tre!!! andre. 

Om Villaen og priser

Lata Lama består i alt af 3 villaer – de 2 andre noget mindre, end den vi bor i, men ikke mindre smagfulde. Jeg fik selvfølgelig lov at kigge ind og tage billeder, så hvis det har interesse, kan du skrive til mig, så kan jeg dele.  Den mindste villa er til 2 personer, den næste til 3-4 personer og Villa Jogla som vi bor i op til 6 personer.

Prisen er lidt over, hvad vi normalt betaler i Asien (ca. 1600 kr. pr nat), men det er hver en øre værd og i øvrigt er prisniveauet her i Lovina det laveste, vi har oplevet. Her spiser vi alle 2 retter mad med drikkevarer til ikke over 200 kr. Det er jo helt vildt. Og tilmed lækker mad, bl.a. frisk fisk. En sodavand på en restaurant koster i øvrigt 5-7 kr. En øl 13 kr. Så det opvejer det hele i det samlede regnskab.

OBS: Indlægget er IKKE sponsoret, men 100% udtryk for vores iver over dette smukke og helt unikke sted.

Lazy day med indlagt løb

I dag nyder vi endnu en lazy day ved pool og strand. Måske vi skal på en lidt længere gåtur og senere bliver det nok til en kort løbetur og en gang massage i en af de små spas, der findes alle steder.

Camille skal afsted på idrætsefterskole snart, så formen skal holdes ved lige. Jørgen løber altid uanset hvor i verden, vi befinder os, og så kan jeg jo ligeså godt også få rørt mig lidt. Jørgen løber altid en længere tur først og finder en god rute, og så henter han os, og hjælper os trygt og sikkert igennem turen.

Den gule scooter er en noget større udgave, end de andre vi har kørt på. Og med godt med motorkraft. Lige noget der passer damen i den matchende kjole.

scooter i Lovina

Et par småture på hotelejerens scootere, er det blevet til – dog i opdelte hold, da han kun har 3 hjelme og måske kører de lokale uden, men det gør vi ikke.

Det blev til en tur gennem byens hovedgade  og blandt andet til det store lokale supermarked Pepito. Vi elsker at kigge i supermarkeder og tjekke priser. Her er alt faktisk vildt dyrt i supermarkederne, så man forstår godt at de fleste spiser mad fra gadekøkkener. De fleste Importerede varer er helt ufattelig dyre, så dyre som jeg aldrig har set dem før. Fx. koster en pakke Philladelphia 110 KR! Til gengæld koster en rulle Orio 4 kr, så Camille har proklameret at hun skal have en hel kuffert fuld med hjem. 

 

Take Care

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *