5fodspor

SLØVSIND I KUALA LUMPUR

Så blev det atter flyvetid, og jeg har indfundet mig med computeren. De seneste flyvinger har dog været af kortere varighed, så det er om at fatte sig i korthed. Omkring mig slapper resten af familien af med en lur eller iPads i hvert sit flysæde. De sidste par dage har vi brugt på et kort stop i Malaysias hovedstad på vej mod strand og driverliv på Langkawi.

Tilbage til civilisation

Selvom Kuala Lumpur kun er små to timers flyvning sydpå fra Cambodia er der helt ufattelig forskel på her og de øvrige lande vi har været i. Det har været som at komme tilbage til civilisationen. Supermarkeder, skyskrabere, shopping malls, Starbucks, MacDonalds, H&M og stort set alt man kan tænke sig af vestlige varer. Og lyskryds, hvor man trykker på et knap for grønt fodgængerlys – som både virker og trafikken tager hensyn til. Det er virkelig i kontrast til alt andet vi har oplevet og især børnene var helt på r…. over det. Allerede i lufthavnen lige da vi var landet blev der udbrudt ”årh, jeg kan mærke jeg elsker det her sted” og da Camille nåede shopping mall’et ved Twin Towers og så en Harrods, var det næsten lige før hun ikke kunne være i sin lille krop af lykke. Desværre har vi jo stadig baggagebegrænsninger, så det blev ikke til det helt store shopping.

Efter små 6 uger i mange forskellige byer, kan vi dog også mærke at vi (især Jørgen og jeg) er ved at være lidt mætte på oplevelser og har brug for en pause. Det kræver overskud og energi at sætte sig ind i historie, fakta, transport, ny valuta og ikke mindst bydele og seværdigheder hver gang vi skifter lokation. Og nu er vi ved at komme til kort. Vi orker ikke mere sightseeing, så vi besluttede bare at slendre rundt i byen og tage det hele lidt på må og få. Taxa er billigt, og når benene heller ikke gad mere, hoppede vi glædeligt ind i en firhjulet og lod os fragte. Vi fik på den måde trasket og kørt os igennem flere af de kendteste bydele – bl.a. Little India og Chinatown. Og så selvfølgelig KLCC som en park omkring Twin Towers (som til dato endnu er verdens højeste tvillingetårne på godt 450 m). I parken er en gigantisk legeplads hvor der bl.a. er et stort shoppebassin, hvor vi lige fik dyppet fødderne.

Bazaren i Little India – der forhandles om pladsen i rygsækken!

KLCC er virkelig et flot område og meget børnevenligt – hvis bare man er under 12 år fandt vi ud af. Rasmus blev fløjtet ned fra samtlige klarestativer af securitydamen:-)

Karma sucks…

Shopping malls findes overalt i byen. Vi valgte et par stykker ud, som vi kiggede lidt nærmere på, og børnene fik købt et par småting under nøje instruktion om, at alt man køber, skal man selv finde plads tilJ. På vej ud blev vi stoppet af en sød dame, der gerne ville se vores bon’er og på baggrund af det brugte beløb, fik vi et givent antal chancer for at dreje på et lykkehjul og vinde nogle præmier. Og ligeder var det at karmaloven ramte os på den hårde måde. Selma vandt en ready-to-go detox juicekur med køletaske, juice, detox-vand og sunde snacks. De af jer der har fulgt med i vores seneste juicekur-detox-projekt, vil på nuværende tidspunkt nok grine jeres r… i laser. Nå, men der stod vi med grøntsagsjuicer ad libitum midt i Kuala Lumpur. Selma insisterede på juice-smagning med karaktergivning senere på dagen. Ingen af dem bestod testen, og måtte pænt lade livet gennem det malaysiske kloaksystem. Tro mig – end ikke vodka kunne ha’ reddet dem, og jeg har lovet mig selv aldrig mere at indtage grønsagsjuice med agurk i…føj! Men køletasken udgør det nu for en meget fin håndbaggage taske til Selma.

Prisniveauet er i øvrigt faldet igen, og således en del under Cambodias og Laos’. I går fik vi bl.a. den største og lækreste sushimenu for 5 personer for bare 260 kr. I går blev også første gang vi ”spiste hjemme”. Vi har boet på et stort hotel med køkken, og da vi pludselig – for første gang i 6 uger -stod i et rigtigt supermarked og fandt både ost og friskbagt brød, så kaldte det bare på en hjemmehyggeaften, hvor vi også fik set det første afsnit af årets X-factor.

Streetkithcen i Chinatown – hvor man udover dette kunne vælge sin helt egen levende frø, som så blev grillet. De sad pænt og ventede i en gennemsigtig boks!

Vi kunne helt sikkert have fået meget mere ud af byen, men energiniveauet var ikke til det, så den store sightseeing på vi have til gode. Nu skal vi tanke batterierne op på stranden den næste uges tid så vi bliver klar til at indtage Singapore.

KLCC er virkelig et flot område og meget børnevenligt – hvis bare man er under 12 år fandt vi ud af. Rasmus blev fløjtet ned fra samtlige klarestativer af securitydamen:-)

Det blev til mange dejlig kopper kaffe og kakao (her med skumfiduser) på byens fine kaffebarer

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *