5fodspor

HIKE TIL PORTO TIMONI

Vi har efterhånden været rundt i de fleste hjørner af øen, og hvordan Porto Timoni er gået forbi min næse (og tidligere nævnte guidebogs?) er mig en gåde. Heldigvis kom jeg forbi en rejseblog i går, der beskrev stedet og et par klik mere på computeren, så var planen for dagen klar, da familien slog øjnene op i morges.

HER STARTER TUREN

Den nordlige del af øen er absolut den mest interessant efter min mening. Her er de smukkeste bugter og det mest bjergtagende landskab. Så selvfølgelig er det også her, man finder Porto Timoni. På nordvestspidsen i forlængelse af den lille landsby Afionas. Byen er lille, og rummer kun et par tavernaer og en lille souvenirbutik. Der er ingen minimarkeder i byen, så køb forplejning med hjemmefra. Det er nødvendigt til turen op og ned. Vi købte dog en flaske vand i den lille souvenirbutik, men det er ikke noget han skilter med. Fra selvsamme butik starter vandreruten ned til de smukke strande. Det er bare at følge ruten. Du kan ikke undgå at finde den. Kun på ét tidspunkt blev vi lidt i tvivl, men hold blot til venstre mod vandsiden, så er du på rette vej.

>>> Læs også om dengang, vi hikede med et kæmpejordbær på Syros. Den tur var vand ved siden af, blev vi enig om!

INGEN KLIP-KLAPPERE

Turen ned er varm, og stien er lidt svær fremkommelig til tider, så lad klipklapperne blive hjemme. Vi gik faktisk turen i vores badesko (sådan nogen er et must på Korfu, da mange af de bedste strande er stenstrande), og det fungerede ok. Så slap vi for også for at bære på dem hele vejen. Fra toppen til stranden tager det cirka 30 minutter, og lidt hurtigere op, da det faktisk er nemmere at gå opad. Varmere og stejlere, men nemmere at finde og holde fodfæste.

HUSK UDSIGTSSTOP

Mange gange – som i rigtig mange gange – undervejs må man bare stoppe og lade sig betage af udsigten. Vandreturen går langs klipperne på den ydersted del af Agios Georgios bugten (ikke at forveksle med Agios Gordios, der ligger på sydøen), og overalt hvor øjet kaster sit blik, rammes det af det klareste vand i alle nuancer af blå. Husk at stoppe op og kigge ud, for meget af ruten er man nødt til at have blikket fæstet på de sten, der skal forceres. Og det var faktisk også først på vejen tilbage at Camille pludselig udbrød ”hold op, hvor er vandet flot her”.

NU GIR’ VI OP!

Lidt mere end halvvejs, der hvor man er lige ved at give op, fordi det bare er ulidelig varmt, og det synes så langt, fordi man ikke kan se målet, forkæles man med turens udsigtshøjdepunkt (billedet øverst). Her åbenbares det smukkeste landskab og de 2 strande, som på dette tidspunkt alene erindres som målet for turen, fordi en dukkert nu er mere end tiltrængt. Synet er så smukt, at det giver blod på tanden til at gå videre. Tilsyneladende virker der endnu langt til det kølende vand, men efter et kort stykke med forholdsvist dårligt underlag, skal det vise sig, at vi snart er i mål.

“NO, ONLY 5 MINUTES”

De ”modgående” har endnu vådt badetøj, så det må betyde, at vi er nær stranden, og en ældre herre proklamerer da også, at der er ”no, only 5 minutes”, da vi spørger, om der er langt igen. Så nu er der kun én vej, og det er ned. Kort efter er vi nede, og står med valget om at tage stranden til højre eller venstre (der er vel ca. 50 meter fra strand til strand og en sti i mellem dem). Til venstre stenstranden med det køligere vand, og til højre den mere finkornede med lunere vand. Vi napper den venstre, da stenstrand betyder klart vand og ingen sand i skoene. Og klart vand skal jeg love for, der bydes på. Vi havde glemt snorkel, hvilket var rigtig træls, da der var masser af fisk at se på – også nogle i farver. Heldigvis var vandet så klart, at vi kunne stå på klippestykkerne i vandet og se dem oven fra.

Stranden til venstre: Stenstrand med dybt klart vand med store klippestykker som man kan stå på. Og små grotter der kan svømmes ind i.

KORFUS SMUKKESTE UDSIGT

Efter en kort badetur på den anden strand (den var ikke nær så god), blev vi enige om at starte opstigningen inden det sidste af vandet i flasken var blevet kogende. Ret klogt. For varmt var det. Og også lidt hårdt. Men op kom vi og faktisk lidt hurtigere end ned. Selma var lidt presset et par steder, men Rasmus sørgede for musik til turen og godt humør, og en lille halv time senere var vandflasken tømt, og vi stop på toppen. Frokosten blev nydt med den smukkeste udsigt på den første taverna, vi mødte. Og det var ikke et dårligt valg. Den bød på ganske hæderlig mad, og måske den smukkeste udsigt, vi har set noget sted hernede.

Direkte adspurgt mente Camille og Selma ikke, at stranden og oplevelsen var stroppeturen værd, men da alle igen var tanket op på cola, vand og frokost, var humøret højt. Og alle var faktisk enige om, at det her havde været en af de særlige oplevelser, som vi kommer til at have med os og tale om, når vi tænker tilbage på denne ferie. Så det var slet ikke så tosset, var Selmas konklusion.

DYP I AGIOS GEORGIOS & POOLBAR I SIDARI

Derfra gik turen videre til et kort bade- og isstop i Agios Georgios bugten, og videre til udkanten af Sidari, hvor børnene var lovet et besøg på en af byens utallige poolbarer (vi besøgte Spyros, som kan anbefales. Dejlig stor og dyb pool). Det gjorde godt at få vasket saltet af, og sørme om ikke eftermiddagen endte med, at Selma knækkede koden til hovedspring. Sådan sejeste lillelillesøster.

Trætte ramte vi Villa Lemon inden solen gik ned bag bjergkammen, og egentlig var planen, at vi ville et smut ned til Gouvia og se fodbold på en bar, men det må blive i morgen. Alle var udmattede ovenpå (endnu) en oplevelsesrig dag.

Forfriskende dyp i Agios Georgios – meget lang bred sandstrand, hvor du både finder områder med cafeer men også stykker hvor du stort set kan have det for dig selv. 

GODE RÅD TIL TUREN

  • Ingen klipklappere

  • Husk badesko og snorkeludstyr

  • Husk drikkevarer og evt. lidt snacks – der kan ikke købes noget nogen steder i nærheden

  • Hold til venstre mod vandet, hvis du bliver i tvivl om vejen

  • Husk at tage dit skrald med dig retur, så stranden holdes pæn og ren

  • Varmt vand og finkornet stenstrand/ral til højre

  • Koldere badevand og stenstrand finder du til venstre

I morgen tager jeg en for holdet, når vi napper en hel dag ved poolen:-)

Take care

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *