5fodspor

5 FODSPOR V. 2.0

5FODSPOR V. 2.0

Nøj, hvor har jeg glædet mig til at kunne indvie jer i det nye design af bloggen. 

Jeg har i mange år haft en drøm om at flytte bloggen til en bedre platform, men qua mit profesionelle arbejdet godt vidst, at det ville være et rigtigt stort arbejde.

Og jo længere tid der gik – og jo flere indlæg bloggen kom til at bestå af – ja, jo mere omstændigt vidste jeg godt, at processen ville blive. Så det var lidt en ond cirkel, jeg havde bevæget mig ud i – for i skrivende stund har jeg næsten ramt 200 indlæg, der skulle flyttes. Lidt af et arbejde, kan jeg godt røbe!

HVAD ER NYT?

Indholdet er præcis det samme, men opbygningen er en smule anderledes, og det er blevet nemmere at navigere rundt. Nu kan du nemt klikke dig ind under en bestemt destination eller du kan gå på oplevelse i en af de mange omfattende rejseguides. 

Bloggen har fået bl.a.  en forside, hvor du også kan læse lidt mere om opbygning og indhold, og det er også blevet muligt at skrive kommentarer og spørgsmål til os under de enkelte indlæg.

 

Her vil fortsat være masser er solnedgange

TemaeR

Under menupunktet TEMAER går jeg i dybden med forskellige emner. Og det er netop et punkt som dette, jeg glæder mig til at udbygge med temaer om fx. rejseplanlægning, undervisning af børn på rejser og andre emner jeg finder relevante og interessante for bloggen. Det er her du bl.a. finder den populære guide til storbyferier

Når man rejser uden for der normale ferieperioder, er man nødt til at lave lektier. Og det kan gøres på rigtig mange måder. Det kommer jeg til at skrive et tema om i nærmeste fremtid.

Er selma stadig en del af bloggen?

JA – det er hun i den grad. Og hun glæder sig til at skrive endnu mere til jer i fremtiden. Hun har selv været med til at designe sin del, hvor vi både har samlet alle de tidlige indlæg og alle de nye.

Du finder hendes nye blog her

DEN GAMLE BLOG VAR DA FIN – VAR DET NU NØDVENDIGT?

Gennem tiden har jeg fået rigtig meget ros for bloggens design, hvilket gør mig glad og stolt, da det er noget jeg 100% selv har stået for og bygget op over tid. MEN jeg må også sande, at den platform jeg valgte (stort set i blinde) for mere end 4 år siden, havde rigtig mange begrænsninger, som jeg først i min proces med udviklingen af bloggen over årene, er blevet klar over. 

Fx. kunne man på den gamle blog ikke kommentere opslag, hvilket er jo virkelig træls, når der er tale om en blog, hvor formålet er at formidle og dele noget viden, I som læsere både kan læne jer tilbage og nyde, men også forholde jer til og interagere med. Det betyder bl.a. at jeg har fået mange mails med de samme spørgsmål, som ellers kunne have været besvaret under de enkelte indlæg til gavn for alle læsere.

Med den nye blog har jeg fået meget bedre og nemmere mulighed for at designe de enkelte indlæg, så det kommer til at tage sig lækkert og enkelt ud. Det er noget af det, jeg glæder mig rigtig meget over. Og hvor jeg før har brugt oceaner af tid på at uploade og klargøre billeder i de rette formater, er den nye platform meget mere “plug and play”, hvilket gør det meget nemmere at lave og udkomme med indlæg.

Et sjovt tilbageblik på tidligere designs.

VERDEN STØRSTE SHOUT OUT HERFRA!

En ting er design og flytning af det gamle indhold over på den nye platform. Noget andet er det tekniske. Og selvom jeg faktisk er ret så ferm til den slags, så har mine færdigheder på det område en rimelig stor begrænsning. Det blev jeg ret hurtigt klar over. Når det kommer til koder, fejlfinding og den slags, så kommer jeg til kort. Så den del har jeg fået hjælp til.

Og her skal lyde et gigantisk shoot out til Mikkel, som har været verdens største fødselshjælper til 5FODSPOR 2.0. Mikkel er simpelthen en af de sejeste 18-årige, jeg kender. Udover at være det sødeste menneske og virkelig dygtig til tekniske ting, så er han også den vildeste iværksætter og er pt. igang med at arrangere en fyrkværkerifestival HELT A F….LENE. Som i, han planlægger og tilretteligger ALT selv. 

En festival der løber af stablen 25. september i Roskilde med forventligt 8.000 deltagere. Det vildeste projekt, som jeg er så fuld af beundring over. Verden har brug for flere som Mikkel! – Jeg håber, I vil kigge forbi hans hjemmeside og måske købe billet – jeg er sikker på, det bliver en helt unik og fantastisk aften.

Jeg har i øvrigt kendt Mikkel, siden han var ganske lille, da han har gået i folkeskole med vores søn. TAK Mikkel, for al din hjælp og support. Jeg er så glad og taknemmlig for, at du ville tage dig tid at hjælpe mig.

Bær over og giv lyd!

Det er en stor mundfuld sådan at flytte platform, så den næste tid, vil der være ting, der måske ikke fungerer helt optimalt. Links der ender blindt og indlæg, hvor alle billeder endnu ikke er kommet med over. Men det arbejdes der på, og jeg håber du vil bære over med mig sålænge.

Jeg hører altid gerne fra – ris, ros og forslag til indhold er MEGET velkomment. Jeg håber, du har lyst at kigge dig lidt omkring! Nu kan I jo skrive i kommentarfeltet nedenfor:-)

Take care

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *