LONDON – UGENS ØNSKELISTE

Så er kufferterne pakket og klar til årets efterårsferie. I år går turen til London, og der er noget dejligt befriende ved at tage tilbage til et sted, man har været mange gange før. Der er ikke noget, vi SKAL se men en hel masse vi har på ønskelisten. Generelt bliver temaet for denne tur, at vi vil bruge lidt mere tid på nogle af de områder, vi ikke tidligere har besøgt eller brugt så lang tid i.

 

Her skal vi bo: Kings Road – min all time favorite

Vi har boet i mange forskellige områder og oftest ender vi i Bayswater. Men denne gang flytter vi på den anden side af Hyde Park og skal bo ved Kings Road, som er et af mine absolut yndlingsområder i London. Østerbro-agtigt på den rigtig gode måde. Fine huse og butikker side-om-side med skønne cafeer. Denne gang har vi lejet en lejlighed gennem Booking.com. Vi plejer normalt at bo på hotel, men når man som os er 5 personer er lejlighed et mere økonomisk valg. Her får vi både mere plads og komfort for pengene. London er både dyr at bo og leve i, og man skal ikke begynde at sammenligne priserne for 6 overnatninger med Asien. Der kunne vi på mindst 14 dage på et luksushotel for de samme penge. 

 

Ugens ønskeliste

Når en rejse tager form inden afrejse, har vi mange snakke om hvad vi gerne til se og opleve og det er altid sjovt at kigge tilbage på, når turen lakker mod enden og oplevelser bliver til minder på nye sider i den store eventyrbog. Denne uge drømmer vi om bl.a. at:

 • besøge boghandlere og vintagebutikker i bl.a. Notting Hill – sidstnævnte er ældstebarnet interesseret som mig. 

 • se London fra toppen af London Eye (her holder jeg mig dog på Landjorden med en kaffe).

 • blive skræmt i London Dungeon (også her bliver det nok til en tur på cafe for Selma og mig – det er lige i overkanten for os. Måske vi smutter ind og ser kronjuvelerne hvis ikke køen er for lang).

 • se Big Ben med lys på – Peter Pan har ikke levet forgæves, og denne oplevelse er noget ganske særligt, både når man er barn og en eventyrdrømmer af en voksen.

 • udforske street art i Camden.

 • tage i teater af flere omgange: Pigerne og jeg skal se Annie, mens drengene er til fodboldkamp på det olympiske stadion. Derudover håber vi også på at få billetter  til Motown, da det er noget ganske særligt at gå i teatret i London – og desuden en god måde at få trænet sit engelsk på.

 • spendere en hel eftermiddag i Hamleys i Regent Str. – legetøjets mekka.

 • både besøge top og bund af Harrods: På toppen finder man den fineste Petshop, der også indbefatter en skønhedsklinik for dyr. Og underetagen hvor det hver gang er lige imponerende at slendre gennem food-afdelingen.

 • spise lækker mad ved The great Nordic Feast ved South Bank Centre, hvor skandinaviske kokke står bag spændende madoplevelser ved et stort 3-dages foodevent. 

 • måske at tage en dagstur til Kingston upon Thames udenfor London. Det skulle efter sigende være en skøn forstadsby med masser af muligheder for både shopping og sightseeing.

 • opleve et par yogatimer hos triyoga (Helle) og løbe ture i Hyde Park (Jørgen) som ligger lige om hjørnet hvorfra, vi bor.

 • spise asiatisk mad på Banana Tee, som vi har hørt rigtig meget godt om.

 • spise Fish & Chips på Shakesperes Head i Carnaby Str.

 • besøge  gode venner i Chelsea.

 • drikke afternoon tea og spise lækre kager på Le pain, som altid er en fuldtræffer.

 • gå gå gå gå gå og shoppe i alle de klassiske gader – særligt i Soho og området nær New Bond Str.

 

Vi kommer helt sikkert ikke til at nå det hele – men til gengæld sikkert en hel masse andet. Og det vi ikke når, har vi tilgode til næste gang. 

 

Følg med her

Jeg kommer helt sikkert til at skrive et par indlæg undervejs, så følg med her i løbet af ugen. Og planen er også at udarbejde en miniguide til en uge fuld af spændende oplevelser i børnehøjde.

 

God efterårsferie til jer alle – hvor end i verden, I er!

 

/Helle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *