5fodspor

LIVLIGE LÆKRE LISSABON

Nye rejser er i gang, og efter en dejlig uge med masser af sol og badning på sydkysten ved Albufeira, drog vi i går nordpå med toget mod Portugals hovedstad Lissabon. 3 timer med tog til absolut billige penge – det kan varmt anbefales.

Alfama

Vi bor i en virkelig skøn lejlighed i udkanten af området Alfama – og her er lige præcis så lokalt og dejligt uturistet, som vi holder af. Små stejle gade, lokale handlende og kaffebarer. Fra udkanten af byen hvor vi bor, kan man gå den fineste tur ned til centrum af byen på godt og vel en halv time (hvis ikke man skal kigge på alt og alle som vi gør). Vi bor på toppen af en af de 7 høje, som byen siges at være bygget på og flere steder på vej ned, er der smukke udsigtspunkter. Det kræver gode travesko, da alle gaderne er noget kuperede, hvilket også giver det smukkeste vue hver gang man kommer til en ny gade. Vi har kun været her i godt og vel 24 timer, og vi er allerede faldet pladask for byen, de smukke farver og stemningen.

Finurlige detaljer overalt

Ganske særligt er det med de gamle sporvogne, og vi var da heller ikke længe om lige at hoppe på og prøve en af dem, da den kom forbi. Men ellers er vi nu godt tilfredse med at trave. Så kan man give sig god tid til at stoppe og kigge på det der lige falder naturligt på vejen. Der er SÅ mange fine detaljer alle steder. Små opstillinger, mosaikker, malerier på døre og kakler på husene, som i øvrigt lader til at huse en masse husdyr, som holder til på de små balkoner – alt fra fuglebure til hunde og katte.

Lidt snapshots fra dagens gåtur ned i byen. Her emmer af liv og stemning og de mest fantastiske farver alle steder!

Byen er helt utrolig kuperet og sjovt nok i kombination med rigtig mange ældre mennesker. Jeg tænker, det ikke kan være helt let at komme omkring, da der både er usandsynlig stejlt og ofte brostensbelagt. På nedenstående billede fangede jeg et plejehjem på tur – godt nok sejt at begive sig ud på den vandring – men gaden var nu også ret fin, og de skulle nu også kun til baren lidt længere ned ad gaden:-)

Vi er jo så heldige at være her når Portugal på søndag spiller EM finale mod Frankrig. Hele byen er på den anden ende over det og alle taler om det. I går aftes spise vi på en lille (virkelig) lokal restaurant – den eneste der lå lige i gaden, hvor vi bor. Her fulgte vi spændt semifinalen mellem Frankrig og Tyskland, mens vi ventede ( næsten 1,5 time!!!!) på maden, som var billig meeeen ikke helt ventetiden værd. Snakken giv livligt ved bordet ved siden af, og Camille kunne ikke dy sig for lige at spørge, hvem de holdt med og dermed helst ville spille finale imod. De var ikke helt sikre, men mente nok at det ville være det fedeste at slå franskmændene. Så det bliver jo spændende om de gør det – nu har de i al fald chancen.  I øvrigt er det virkelig fedt at se, hvordan vores rejse i vinters har givet børnene SÅ meget blod på tanden ift. at tale engelsk med dem, de møder. De kaster sig bare ud i det, og i særdeleshed Camilles nysgerrige væsen bringer hende i kontakt med mangt og mange mennesker.

Prisniveauet er virkelig fornuftigt her, så jeg tror ikke der bliver meget “laven mad hjemme”, selvom vi nu ellers har et dejligt køkken at lave det i og en skøn terrasse at spise på. Der ligger så mange skønne små restauranter og barer alle steder. Det meste foregår dog inden døre og ofte kan en gade se helt lukket ud og uden liv, men kigger man nærmere bag de små åbne døre, så gemmer der sig alle mulige små spændende steder. Dem skal vi ud og udforske:-)

Vi elsker strand og badeliv men vi befinder os alle 5 ufattelig godt med storbyer – i går da vi gik rundt i gaderne, sagde Selma med det største smil i stemmen “jeg tror jeg kommer til at elske denne her by. Her er så fint, små butikker og faktisk ret roligt”. Det med roligt er nu mest i området hvor vi bor, for i centrum er der godt med liv og gang i den – hvilket vi heller ikke klager over.

Det tegner til at blive 7 dejlige dage her. De næste par dage skal vi rundt i byen og derefter lidt længere væk – ud til strand og vand og ind i landet et smut. Vi er allerede fulde af forventning.

Tak for I læste med – selvom det er længe siden, vi sidste har skrevet. Men en rejseblog kræver jo at man er på rejse……….og vi har heldigvis hele 2 uger tilbage endnu.

Take care:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *