5fodspor

KORFU – OPLEVELSER LANGS SYDØST KYSTEN

Det er ikke ofte vi rejser tilbage til steder, vi har været før, og både Jørgen og jeg mærker da også, at det er både positivt og ”lidt kedeligt” at komme tilbage til noget, vi kender i forvejen. På positiv-listen står et gensyn med alle de fede steder, vi har glædet os til at gense, men bagsiden ved det er også, at nogle oplevelser aldrig er helt så unikke og intense, som når de opleves første gang. På den front er vi nok mere eventyrlystne og drives af nyheder fremfor gentagelser. Til forskel for børnene der bare nyder det hele, og synes her er absolut lige så fedt, som de husker det. Og det er der helt sikkert også. Vi er på ingen måde skuffede – bare stadig eventyrlystne.

Så derfor er jagten gået ind på at finde alle de fine steder, vi endnu ikke har været. Her er en bil virkelig et kærkomment hjælpemiddel, og på nordkysten fandt vi allerede første dag denne helt unikke oplevelse.

KANONI HALVØEN – SÆRT MIX AF KLOSTER OG LUFTHAVN

Sidst vi var her, nåede vi ikke så vidt omkring på den sydsøstlige del af øen, og den stod derfor øverst på listen over steder, vi gerne ville besøge. Øen er ikke så stor, og eftersom vi bor helt perfekt lige midt på øen i byen Gouvia, har vi forholdsvis nemt ved at komme omkring uden, at det kræver lange køreture.

Kort efter Korfu by gjorde vi første stop ved den gamle gangbro til Kanoni halvøen. LIge til venstre for Camille (billedet nedenfor) slutter lufthavnen, og der er flot udsyn til fly, der letter lige over hovedet på en. Så er man til den slags, finder man næsten ikke et bedre sted at kigge på fly. Flyvergrillen må man drømme sig til eller gå de sidste par hundrede meter ind til øen, hvor der ligger et par tavernaer. I alt er broen ca. 4-500 m og en fin gåtur med klart vand på begge sider.

VLACHERNA MONASTERY

Til højre i billedet (den hvide bygning) ligger Vlacherna klostret, som er åbent for besøgende. Videre rundt om pynten til højre finder man en badestrand, som vi dog sprang over, da vi ikke synes, vandet var helt så indbydende som forventet.

Gåturen over broen fra fin, og det er sjovt med flyene, der letter om ørene på en. Selve halvøen er dog forholdvis turistet og fyldt med mennesker. Desværre også en del skrald, hvilket er rigtig ærgerligt og lidt ødelægger den samlede oplevelse. 

BENITSES & CORFU SEA MUSEUM

En kort tur videre langs kysten og man rammer byen Benitses, som er en af de lidt større turistdestinationer. Selve byen er dog ikke så stor og der er en del faldefærdige forladte bygninger. Midt i byen finder man en lille restaurantgade, som er ret fin, men hvor man ikke kan gå i fred for “indsmidere” på jagt efter kunder, så her smuttede vi hurtigt videre. Vejret de seneste formiddage har underligt nok budt på en del skyer, dog stadig meget varmt, så da Selma hørte at det lille Sømuseum havde aircondition, var hun hurtig til at melde sig på. Og det var virkelig en fin oplevelse. Mere end 10.000 skaller, fossiler, koraller og konkylier fra hele verden – primært samlet af den samme dykker. Det var imponerende, og vi måtte opgive at vælge den smukkeste ud. Udover skallerne var der også en samling af sommerfugle, fisk og et enkelt hajskelet i udstillingen. Museet er lille, og man har set det meste på en lille halv time, med mindre man bliver helt paralyseret af de smukke former og farver. Det kan absolut anbefales at smutte forbi, hvis man er på de kanter. Også selvom sommerferie og 36 graders varme ikke umiddelbart rimer på museumsbesøg. (Entre: 4€ voksne, €2 for børn)

BENITSES STRANDEN – NOGET FOR ENHVER SMAG

Efter museumsbesøget fandt vi resten af familien på stranden, hvor børnene fik lokket os ud på en vandforhindingsbane – pyha, jeg var udfordret. Jeg vil spare jer for billeder, selvom det nok vile have moret de fleste af jer. Jørgen er normalt den, der varetager den slags opgaver her i familien, men han havde trådt noget op i foden, og var ikke klar til de store udskejelser (kan melde at foden er intakt og virker upåklageligt igen, så næste gang vi finder et lignende oppusteligt vanduhyre, er det hans tur). Stranden er ok. Smal strandbred  med liggestole og ral. Med smukt klart vand og med et par dykkerbriller kan man se nærmere på masser af små fisk. Her er dog crowed og ret mange turister. Vi spiste iøvrigt frokost på den dejligste restaurant i udkanten af Benitses – et sted, vi havde udset os for 3 år siden. Det skuffede ikke, og stedet kommer absolut med i den restaurantguide, jeg planlægger at lave.

Benitses stranden 

MORAITIKA, MESSONGI & BOURKARI – KØRETUR LANGS DEN ØDE VANDVEJ

Endnu videre sydpå fra Benitses bliver der længere og længere mellem de farvede parasoller og turister i mønstret badetøj, og køreturen langs den lille vej langs kysten fra Moraitinka til Bourkari kan virkelig anbefales (husk at køre ind på den lille vandvej – ikke blive på hovedvejen, så får man ikke syn til vandet). En strækning på bare 4-5 kilometer helt tæt ved vandet. Smal strandbred hele vejen kun afbrudt af små faldefærdige hjemmebyggede moler, og lokale der enten hviler i skyggen fra et træ eller napper en forfriskende dukkert. Hvis ikke det havde været overskyet, havde vi helt sikkert gjort et badestop her. Børnene synes, det var en “røvkedelig” strand, og så man man være sikker på, at det betyder, at den er præcis, som jeg gerne vil have en strand. Småsten, klart vand og ingen at skue i nærheden – hverken liggestole eller turister.

Snapshot fra “vandvejen”

Vi kørte turen hele vejen frem og tilbage på strækningen og gjorde derefter dagens sidste stop i Messonghi, hvor vi fik en eftermiddagskaffe og en sidste badetur. Her er, som de andre steder langs denne side af kysten, en ganske fin strand med ral og klart vand, og desuden en mole, hvor man kan hoppe fra. Vi slendrede lidt i den lille by, inden turen gik hjemad mod Gouvia.

Messonghi snapshots

Alt i alt havde vi en superfin og oplevelsesrig dag. Planen var at køre helt mod sydspidsen og byen Lefkimni, men tiden løb fra os, så det nåede vi ikke. Denne del af øen er helt klart ikke lige så charmereden som nordøen efter min mening, så jeg tvivler på, at vi kommer på de kanter igen. Men fine oplevelser og dejlig mad, kan man sagtens få på strækningen.

Take care:-)

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *