5fodspor

CORFU FOR KIDS – 6 BØRNEVENLIGE AKTIVITETER

Selvom vi sjældent befinder os i meget turistede områder – eller måske netop derfor – forsøger vi også altid at tilgodese børnene behov for ”feriesjov”. I dette indlæg kommer her vores bud på nogle af de aktiviteter, vores børn synes er sjove her på Korfu. De kan enten udgøre en hel dags aktivitet eller bruges som et ”indslag” i løbet af dagen, fx. som et ”tak fordi I vandrede med mig hele dagen – nu tager vi et smut på poolbar”-indslag. 

AQUALAND PARK CORFU

Centralt på øen ligger et stort flot klassisk vandland med masser af rustjebaner. Det har åbent hver dag i sommeren fra 10-18 ,og her er aktiviteter for vandglade børn og voksne i alle aldre. De gange vi har været der i juli, har der ikke været mange mennesker (undgå søndage), og vi har næsten ikke stået i kø til noget. Der er masser af liggestole, og området er rent fint og grønt med palmer. Maden er ikke noget at skrive hjem om, men det må man tage med:-)

Pris: 4-12 år: 20 euro – over 12 år: 28 euro.

FLYDENDE FORHINDRINGSBANER

Vi har fundet disse 2 forhindringsbaner ved standene i hhv. Ipsos og Benitses. Begge steder kan man få udleveret redningsveste. I Benitses er dette påkrævet. Selvom vores børn alle er habile svømmere, er vi altid en voksen med ude, selvom der også er livredder på området.

Venstre: Ipsos, Midt: Ipsos, Højre: Benites

Pris: 1 time 10 euro (Benitses), 2 timer 10 euro (Ipsos)

BESØG EN AF ØENS MANGE POOLBARER

Rigtig mange steder på Korfu er der poolbarer, som er åbne for alle, så længe man blot køber drikkervarer. Det har vi benyttet os af mange steder, og ofte på vej hjem fra en øde strand hvor der ikke lige var en bruser, og man derfor er godt tør af saltvandet. Særligt i området uden for Sidari og i Paleokastritsa ligger der mange. Derudover bader vi ofte ved en stor pool i Gouvia Marina, hvor mange af bådejerne lægger til og tager en pause fra sejlturen. Børnene synes det er sjovt at bade i forskellige pools – gerne store og dybe, så der kan laves udspring af alle arter.

Venstre: Gouvia, Højre: Sidari 

  

UDSPRING FRA PONTON’ER, BADEBROER OG KLIPPER

Børnene i vores familie elsker at springe i vand og derfor er pools generelt i høj kurs. Men havvand og strand er også noget særligt, og et godt kompromis er derfor at bade fra steder, hvor man kan hoppe i vandet. Så kig jer omkring. MANGE badestrande har pontoner eller klippestykker man kan hoppe fra.

HUSK: Sikr’ dig lige, at du kan komme op igen, FØR du hopper i. Kan du se en trappe i nærheden, ved du, at stedet er oplagt til at hoppe i fra.

 Badebro på strand på Antipaxos

Er I til vilde udspring kan det fx. gøres fra klipperne ved Canal D’amour

FÅ EN DYREVEN

Når vi er afsted, kan pigerne få timer til at gå med at lege med de dyr, vi møder på vores vej. Der er stort set altid en hund eller nogle katte, der lige kan nusses og klappes lidt. Her hvor vi bor, har vi stor glæde af 3 katte der holder til ved vores villa, og Selma er gået ”all inn” som kattemor. De hører til huset, og når ikke der er gæster her, sørger udlejeren for, at de får mad. Den ene kat – Jack (billede 3) har vi døbt den – var her også, da vi sidste boede her for 3 år siden. Den er simpelthen så sød og kælen – og så har han kun ét øje.

>>> Her har selma skrevet lidt om de dyrevenner hun fik på Sri Lanka

>>> Og om hundevuggestuen pigerne passede i Mirissa 

BØRNEDRINKS MED UDSIGT

En yndet aktivitet er at drage mod nord ved solnedgangstid. Nærmere betegnet Loggas Beach – ca. 45 min i bil hvorfra vi bor. Her kan man sidde på den fedeste bar 7th Heaven og drikke drinks på en gynge badet i dagens sidste solstråler. Alle drinks serveres også i børneversioner, så det er bare at gå ombord i drinkskortet. 

Hvis nogen i øvrigt synes, at børnene ser lidt små ud på nogle af billederne, er det fordi enkelte af dem er nogle år gamle og fra første gang, vi besøgte Korfu.  Jeg håber, at jeg med dette indlæg har givet lidt inspiration til, hvordan man sagtens kan fylde ferien med aktiviteter som børn elsker selvom man rejser lidt “off the beaten track”. Udover disse aktiviteter er der rig mulighed for at snorkle langt de fleste steder, dyrke vandsport (alt er stort set muligt på de større organiserede strande) og så kommer man også ret langt med det par oppustelige badedyr og en bold. Det kan festliggøre enhver øde strand. Pt. kører vi rundt med både en oppustelig vandmelon og en enhjørning bag i vores lillebitte udlejningsbil:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *