5fodspor

KORFU – ET GENSYN VÆRD!

Det er sjældent, at vi vender tilbage til steder, vi har besøgt tidligere. Sjældent fordi de ikke ville være et gensyn værd, men fordi nye steder simpelthen virker mere tiltrækkende på os. Der er selvfølgelig steder, vi været både flere og mange gange, da vi har et ganske særligt tilhørsforhold til dem, bl.a. Kos, hvor vi har boet en del år og Nice som vi også besøger med jævne mellemrum. Men derudover er det ikke mange destinationer, vi er vendt tilbage til. Denne sommer bliver det dog anderledes.

GENSYN MED DET SMUKKESTE VAND

For 4 år siden rejste vi for første gang til Korfu som er den nordligste ø i øgruppen de Ioniske øer. Den ligger nær ved fastlandet tæt på grænsen til Albanien og ikke langt fra Italien på den anden side. Øen er ufattelig smuk og byder på noget af det smukkeste vand, jeg nogensinde har set i Grækenland (Otzias beach på Kea er nok den der kommer nærmest). Her finder man strande i massevis. Både de små fine øde strande, men også de lange brede mere turistede strande. Vi lejede en lille speedbåd en af dagene, og tog os ud til smukke klippestrande, der kun kan tilgås fra vandsiden. Alle med krystalklart vand i alle nuancer af turkis, der i den grad kan hamle op med Asiens hvide sand og smukke vand.

Korfu by badet i aftensolen

KORFU BY

Hovedbyen på Korfu er en forholdsvis stor by efter græsk standard. Den har ca. 30.000 indbyggere og rummer alt fra små tavernaer til et hav af butikker. Til forskel fra resten af Grækenland har hverken Korfu eller nogen af de andre ioniske øer været besat af tyrkerne, hvilket tydeligt ses på arkitekturen og farverne, som ikke sender dig i retning af de ikoniske blå/hvide bygninger, men nærmere trækker sammenligning til Italien. Smukke brændte farver som får byen til at fremstå i sin allerfineste udgave af sig selv, når aftensolen fylder de små gader. 

GOUVIA

Perfekt beliggende midt på øen, kun få kilometer fra Korfu by ligger den lille by Gouvia. Den har blot få hoteller, men en stor lystbådehavn, og heraf liv både i løbet af dagen og ved aftentide. Stranden er en stenstrand, men hvad gør det, når man kan ligge på en ponton og springe i det klare vand eller kravle i skyggen under et smukt gammel træ, når varmen blir’ for meget? I det hele taget har vi en forkærlighed for ponton’er i vores familie. Skønt dybt vand at hoppe på hovedet i, og det klareste saltvand, gør det ud for det perfekte kompromis mellem pool og strand. Vi bor i dette område, så det er her vi ofte holder til, når ikke vi drager ud og udforsker øens små byer og strande. Når man bor udenfor de mere turistede områder, betyder det også at priserne i højere grad er lokale, så det er stadig vores oplevelse, at man får meget for pengene på en ø som Korfu. 

MIT LIVS SOLNEDGANG

Vi har rejst en del og set mangt en solnedgang, men én som den vi fik på Korfu, har jeg ikke set smukkere noget andet sted i verden. At tage sig hundredevis af skridt ned langs klippen og bade mens solen langsomt forsvinder i den klareste horisont, så alt til slut brænder sammen i et orange inferno – det har jeg ikke oplevet så fint noget andet sted i verden. Og det skal vi opleve igen lige om lidt.

For Korfu – du kalder på et gensyn. Enstemmigt er det den ø børnene gerne ville retur til, og så var vi andre ikke sene til at stemme i. Billederne i dette indlæg er 4 år gamle, og fra før vi startede bloggen. Når nye rejseminder fra øen igen rammer os, planlægger jeg at lave en miniguide med anbefalinger til gode steder at spise og alle de skønne steder, man kan besøge.

 Korfu – vi ses om lidt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *