5fodspor

JEG ER SÅ GLAD FOR MIN CYKEL….

Cykelhandlende

Har du en cykel i Vietnam, har du også det perfekte udgangspunkt for at skabe dig en forretning. Vi har set det sælgende cykelfolk hele vejen op gennem landet, men her i Hanoi er det helt utrolig udpræget. Der er ikke grænser for, hvad og hvor mange varer en cykel kan rumme, og hvor stort udvalget kan være. Vi har brugt utrolig meget tid på bare at gå og kigge og tage billeder. Ovenfor ser i “snack-cyklen” og nedenfor eksempler på skopudseren, toiletpapirdamen, frugtsælgeren, isenkræmmeren, isbutikken og andet godtfolk. Meget facinerende.

Vores rejseguide

Når vi er afsted på ferier, er det som regel mig der er den store rejseplanlægger ift. det praktiske, og Jørgen der giver den som rejseguide. Han har styr på kortet  (og godt for det – i dag var pigerne og jeg på egen hånd i lidt under en time, formåede dog at finde mødestedet, men fór vild en del gange undervejs, måske fordi vi kigger på lidt for meget andet en kortet) og seværdigheder, samt læser sig igennem viden, han deler ud til os andre undervejs.

Besøg på Hanoi Universitet

I dag har vi trasket byen rundt og bl.a. besøgt Genforeningsparken og Hanoi Universitet. Sidstenævnte sted blev vi først nægtet adgang, men da vi var meget standhaftige i vores anmodning om at få lov til at se det, gav vagten til sidst efter. Og så blev vi ellers lukket ind i en tidslomme af en anden verden. Gamle smukke (dog forfaldne) bygninger i fransk kolonistil, og studerende ved små tunge stenborde i gården. Vi snusede rundt og smuttede indenfor, da ingen så os. Her mødte vi 3 studerende som var i gang med nogle forsøg i forbindelse med deres master. De studerede ved “‘Department of Organic Chemistry”, og vi var landet midt i forsøglokalet som mest af alt lignede noget fra en svunden tid. Men spændende og anderledes at se, og Jørgen fik sig en længere snak med en af de studerende og vi alle en på opleveren.

 Indgangen til  Farmakologisk fakultetet

To cool for school

I dag var også skoledag for børnene. Vi laver skolearbejde, når det passer ind i programmet og gerne lidt hver dag (fx. læsning og blogindlæg). Men derudover lægger vi også nogle timer ind hvor vi arbejder lidt mere struktureret. Lige hvor vi bor, ligger den fedeste cafe (Cong Cap He), som i dag udgjorde klasselokalet, og hvor vi spenderede 3 timers skolearbejde fra morgenstuden, inden vi med god samvittighed kunne drage ud og lære noget mere om livet og verden. Det er faktisk superhyggeligt at sidde sammen og arbejde, og vi har mulighed for at sætte ind lige der, hvor der er brug for det. Børnene accepterer præmissen om, at der skal arbejdes selvom vi jo også har ferie. Selma har snart lavet alt det hun har fået med hjemmefra, så hun laver andre opgaver, og i dag stod den fx. på postkortskrivning.

Vi har i øvrigt fundet ud af at Cong Cap He er en kæde med de fedeste cafeer mange steder her i Hanoi. De er et must, hvis I er på de kanter. Så fedt indrettet.

Vi nåede også forbi Laos’s ambassade for at hente vores visum. Søndag går turen videre, og vi siger farvel til skønne Vietnam. I aften skal vi forsøge at komme ud og spise inden alting lukker. Vi er altid sent på den hvad angår afstensmad, og her lukker spisestederne ikke så sent, så udvalget var lidt begrænset i går da vi først nåede til aftensmaden kl. 22.30:-) I aften prøver vi at få bord på “Wrap and Roll” som har fået gode anmeldelser på Tripadvisor. Det kan være i hører mere herom fra Camille.

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *