5fodspor

HALONG BAY – CRUSING AND CAVES

 

Halong Bugten

Vi er netop landt tilbage på vores skønne hotel i Hanoi efter 2 fantastiske dage i Halong Bay. Halong bugten ligger 170 km. øst for Hanoi, og var den første vietnamesiske sæværdighed der blev optaget på Unescos verdensarvliste. Vi valgte at købe en 2-dages tur på et cruiseskib gennem hotellet den aften vi ankom, da vi havde travlt med at komme afsted dagen efter pga. vejret. Vi har været usandsynelig heldige med vejret heroppe i nord. Flot klart vejr med sol, da vi sejlede ud fra Halong bay, hvilket er noget mere end man kan tillade sig at ønske i januar.

Halong Bay er et betagende landskab. Overalt skyder klippeøer op i hundrede, måske tusindvis, og selvom turene der udbydes er meget “turistede”, og vi ikke er så meget til den slags, var det på alle måder en fuldstændig fantastisk oplevelse. Der er mange typer af cruise-både. Vi valgte helt bevidst en mindre båd i mid-range prisklassen, hvilket var et rigtig godt valg. Ombord var os og 20 andre. Primært unge backpackere, med undtagelse af et ældre selskab fra Franking. Det er superhyggeligt at møde andre rygsækrejsende. Snakken går altid livligt, og alle udveksler erfaringer og oplevelser om alt fra jobbet derhjemme til anbefalinger af hoteller og steder, der bare skal opleves.

Camille befinder sig som en fisk i vandet blandt alle de mennesker, og er så megasej og kaster sig ud i samtaler på engelsk, hver gang lejligheden byder sig. Hun fik blandt andet en god snak med en ung fyr fra Australien, som er ved at uddanne sig som bådarkitekt.

Det synes hun var supersejt. De hyggesnakkede efter mørket havde sænket sig, og vi alle tålmodigt stod og fiskede efter blæksprutter i lanternernes skær.  Der var dog kun en der fik bid. Til gengæld leverede sprutten et fint show, da den pligtskyldigt sendte alt sit blæk afsted i rædslen over at være blevet pirket, og alene det syn gjorde, at vi med tålmod stod der endnu en time i håb om at få lov at genopleve sceneriet. Dog uden held.

24 timer i storslået natur

Turen startede fra hotellet med 4 timers bustur til Halong Bugten og derefter var vi på vandet ca 24 timer førend turen igen gik med bussen hjem til Hanoi. Vi har kørt en del i bus hernede, og børnene klarer det simpelthen til ug med kryds og slange. De lytter til lydbøger, kigger på landskabet og sover, og i dag fik de lov at se film på ipaden, da turen var så lang. Ingen brok eller klagen. Meeeen “hvor lang tid er der tilbage?” står dog fortsat ret langt oppe på listen over spørgsmål, vi har svaret på her på turen.

Alt i alt fik vi et døgn spækket med indtryk og oplevelser og smukkere natur, end vi har set andre steder her i Vietnam. Her til morgen var det desværre for tåget til at se solen stå op, men vi blev ikke snydt for en fantastisk solnedgang i går, så vi klager ikke.

 Solnedgang ved Halong Bay

 

 Smukt modlys fanget af Camille. Vi roede i en lille båd efter på en lille afstikker fra den store cruser.

Grotter

Efter morgen tai-chi (som vi dog sov fra) på dækket, og et godt morgenmåltid, sejlede vi med en mindre båd ud til en stor klippe, hvor vi gik ind i den mest fantastiske grotte. Børnene var vildt imponerede, og kunne slet ikke styre sig med at gå på opdagelse. Pigerne følte, at det var som at være med i Absalons Hemmelighed, selvom det dog nok er lidt af en fornærmelse at sammenligne metrobyggeriets udgravninger med disse fantastiske naturskabte fænomener. Men sammenligningsgrundlaget deres alder taget i betragning, synes jeg faktisk var helt ok. Det menes i øvrigt, at den grotte vi besøgte er skabt af havet for cirka 11 mio. år siden.

 

 

Turen op til grottens indgang var stejl, men sådan cirka det eneste vi har bedrevet rent fysisk udover at spise og spise det sidste døgn, så i morgen tager vi traveskone på og udforsker Hanoi.

Hanoi – her kommer vi!

Vi starter dagen med visum-tur til Laos ambassade. Men kan søge visum når man ankommer, men efter sigende er det nemmere hvis man har gjort det på forhånd, og det skulle være nemt at fikse her. Så det prøver vi. Vi skal være i Laos senest 11. januar, og nu ser vi hvad de næste dage bringer. Egentlig skulle vi have været i Ninh Binh sydvest for Hanoi i 3 dage fra 8-11. januar men det har vi droppet. Byen her er så fin så den fortjener nogle flere dage og det er hele charmen ved ikke at have alt planlagt. Vi tager det, som det kommer og det er jo gået ret godt indtil nu.

Åh, Vietnam har budt på så meget skønt de sidste uger, og jeg tror der er gemte skatte her i Hanoi, som vi endnu har tilgode. Vi skal bl.a. se Ho Chi Minh balsamerede lig på mausolæet – noget vi alle ser frem til, uden helt at være sikre på, hvad vi skal forvente os af den oplevelse.

>>> Læs alle indlæg fra Vietnam her

Vi besøgte også en flydende landsby undervejs på turen. Vi blev roet i små både mens byens langsomt flød forbi. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *