5fodspor

EN REJSE GENNEM MEKONG-DELTAET

Efter 5 hæsblæsende dage i Saigon og en 13 timers rejse sydpå gennem Mekong området og med et væld af oplevelser, er tempoet nu helt i bund. De næste 3 dage bor vi på et Homestay hos Minh Viet og hans familie lige ud til Mekong-floden. Det må siges at være en noget anden standard end der hvor vi boede over julen, hvilket dog ikke gør det mindre charmerende.

Pt. nyder vi en let brise på terrassen i en hængekøje, men små både sejler forbi langs floden på vej tilbage fra det store flydende marked i Can Tho. I morgen kl. 5 sejler vi afsted på samme tur, så det skriver vi mere om senere. 

MY THO, BEN TRE & UNICORN ISLAND

Vi havde booket en privat heldagstur rundt i området med vores vært som guide og besøgte på vej byen My Tho hvorfra vi sejlede på floden med hele 3 forskellige typer af både afhængig af flodens bredde. Vi besøgte bl.a. Enhjørningens ø (unicorn island), som er den største af 4 øer i området, og hvor de bl.a. laver kokosslik som eksporteres til Kina og Japan. Og sørme om ikke der sneg sig et lille turistet sang-show ind på en lille cafe vi sad og fik the. Godt at alle børn var informeret om at “her griner man ikke af noget eller nogen”, for da de først startede deres sang, var det bare om at holde masken og smile og ikke kigge for meget på hinanden. De sluttede af med den eneste engelske sang de kunne, og der måtte vi pænt synge med på “if you’re happy and know it – clap your hands”.

Efter endnu en sejltur – denne gang med motorbåd – gik turen til hovedlandet Ben Tre og derfra videre med hestevogn til en restaurant med fantastisk udsigt over Mekong og til stor fornøjelse for især børnene hængekøjer overalt.

PAGODER I TRA VIHN

Herfra gik turen til Vihn Long provinsen og til Trah Vihn, hvor vi oplevede Khmer folket og besøge munke i 2 forskellige pagoder – den største og den ældste. Begge steder gik munkene rundt og arbejdede og overalt hang deres orange klædesdragter til tørre.

Pagoderne fungerer som hjem og uddannelsesinstitution for munke, men også fattige drengebørn, som kan tage ophold og uddanne sig, såfremt familien ikke kan opfostre dem. De bor i pagoderne, får uddannelse og mad og hjælper ellers til med arbejdet. Når de bliver 18 år må de enten vælge et liv som munk eller at finde ophold andetsteds. Unge munke kommer desuden i perioder og gør ophold for at læse og uddanne sig og lære sig forskellige håndværk – fx. udskæring i træ.

Bonzai træer som munkene holder og beskærer

 Opholdsrum – bag de blå døre kunne man høre munkene chante

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *