5fodspor

LAOS ELEPHANT VILLAGE

Forrest Camille og Rasmus, bagerst Jørgen på tværs over Mekong.

 

Endnu engang kan vi lægge vores hoveder på puderne og drømme os gennem natten med minderne fra en ganske særlig dag her i Laos. I dag har vi trådt fodspor i elefantstørrelse. Vi har været på en heldagstur til Laos Elephant Village, som ligger få kilometer udenfor Luang Prabang. Der er rigtig mange udbydere af elefantoplevelser her i området, og det er vigtigt at man undersøger markedet grundigt for at sikre sig, at man støtter et foretagende der behandler dyrene ordentligt.

 

Laos Elephant Village er startet på den baggrund, at der efterhånden bliver færre og færre jobs til elefanterne ude i markerne her i området. En elefant spiser 250 kg. mad om dagen, og hvis ikke de kan tjene penge ind til deres Mahout (elefantfører) bliver det for dyrt for mahouten at have den. Hos EV har de i alt 16 elefanter, hvoraf de 11 er ejet af lokale Mahouter, som kommer fra landsbyen og arbejder med deres elefanter til fordel for turisterne. Elefanterne har det godt og bliver passet godt på. Her arbejder de max 6 timer om dagen imod 12-15 timer i markerne, og bærer langt mindre end de ville gøre ellers, da et par turister i værste fald max vejer 300 kg.  (american standard:-)) hvorimod de skal bære 2-3 ton ved arbejde i marken.

 

Vi fik Mahout-træning (at komme op og ned samt give beskeder) og efterfølgende fik vi en længere tur gennem både vand, skov og den lokale landsby. Sidenhen var det tid til at ride dem ned til floden og bade dem. Enkelte fik æren af at få et brusebad fra elefantens snabel.

 

Camille har lavet denne video fra i dag:

 

 

Sjov leg med babyelefanter

I området har de også 2 babyelefanter, som pigerne havde stor fornøjelse af at lege med – og omvendt. Til stor morskab for Mahouten var den ene af babyerne helt vilde med pigerne og ville gerne lege. Han fortalte, at elefanterne godt er klar over at “de er børn ligesom mig” ,og at de derfor føler en form for fælleskab med børn. Den fangede bl.a. Selma rundt om benet med snablen, og var lige ved at vælte hende.

 

Tad See vandfaldet

Eftermiddagen bragte os også med en longtail båd til et andet og mindre vandfald – men ikke desto mindre rart at få en dukkert i det klare vand. Det var noget mere børnevenligt end Kuang Si pga. lave platoer og lav vandstand. Så Selma kunne rigtig boltre sig her og var godt tilfreds. Det var dog dybt nok til udspring enkelte steder, så Rasmus var også godt tilfreds. Man kan kun komme hertil med båd og her er generelt langt færre turister end ved Kuang Si vandfaldet.

 

 Tad Se er et langt mindre vandfald og vandstanden er meget lav i øjeblikket, da vi er i den tørre del af sæsonen. Farverne er anderledes end Kuang Si og plateauerne ikke så høje.

 

 

Laos er forlænget!

I morgen drager vi op i bjergene hvor vi skal på et lodge, der ligger midt i ingenting. Heldigvis er vejret blevet lidt varmere. Det har ellers været en temmelig kold fornøjelse om natten og formiddagen. Men de sidste par dage er temperaturen steget og rammer vel godt og vel 28 grader om dagen, når solen er på. Det føles rart og ikke specielt varmt faktisk. Vi håber det holder, nu hvor vi skal op og bo i bjergene. Egentlig var planen at rejse fra Laos her i weekenden, men vi bliver i al fald et par dage mere, og så ser vi hvor vinden tager os!

 

Landet her er så smukt og frodigt, og alle steder er man tæt på den fineste natur. Herunder udsigten fra Elefant Village ned over Mekong floden, hvor de lokale fisker.
 

Take care – og tak for alle jeres dejlige hilsner. Vi nyder dem alle hver og en!

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *