5fodspor

DU SMUKKESTE LAOS! (med video)

 Denne film er lavet af Camille i iMovie

I et med naturen

1 time med fly fra Hanoi til Luang Prabang i den nordlige del af Laos, og det føles som om, vi er kommet til en helt anden verden. Naturen er flyttet tæt på, tempoet er sat helt ned, og man siger om folket her i Luang Prabang, at man efter en rum tid her i byen foranlediges til at tro, at folk her har fundet “the meaning of life”. Fine cafeer og kaffebarer hvor folk hænger ud, læser en bog og tager en slapper.

Kuang Si vandfaldet

En af de ting jeg har set allermest frem til på vores tur er Kuang Si vandfaldet, som ligger 25 km. fra Luang Prabang. Vi har set mange vildt smukke billeder derfra, så forventningerne var høje. Men hold nu op – vi blev ikke skuffede. Der var præcis lige så fuldstændig vildt smukt og farverigt som billederne på nette lovede. Vi badede alle 5 i vandfaldende, hvilket var en kold, megafed og helt speciel oplevelse.

Jeg tror aldrig jeg har set noget så smukt naturskabt før. Jeg vil lade billederne tale for sig selv, og blot indskyde den note, at der ikke er brugt nogen form for billedbehandling. Det her er råt for usødet og noget af det smukkeste, jeg har set nogensinde. Når jeg står sådan et sted, kniber jeg lige mig selv lidt i armen og husker mig selv og resten af familien på, hvor priviligerede vi er. Det her er med os resten af livet….tak!

Kørende hængekøje

Turen derhen tog 1 time med tuk-tuk og til børnenes store fornøjelse er der hverken regler om seler eller sæder her, og sågar en hængekøje at ligge i, MENS man kører. Det synes de, er den vildeste luksus og på alle måder så meget anderledes end det regelstyrede samfund vi kommer fra.  Tuk-tuk er i øvrigt nyt for Laos. Dem havde de ikke i Vietnam, så det er nye oplevelser for børnene lige at snuppe en tuk-tuk.

 Tiden blev nøje fordelt med 10 min til hver i hængekøjen på skift.

Vejen derhen bragte os over stok og sten på hullede veje, gennem den fineste natur, så landsbyer med markedsstader og børn på vej hjem fra skole på cykel og gåben, køer på vejbanen og smukke bjerge i baggrunden.

Slow living – dog ikke helt for os endnu!

Formiddagen bragte os også en cykeltur, og her fandt vi bare den fedeste hang-out bar, hvor vi helt klart skal lave lektier en af dagene. Den ligger lige ud til Mekong floden.  Og med direkte afgrund for enden af der, hvor vi ligger på billederne, var min højdeskræk mere end udfordret! Dog ikke mere end at jeg måtte ligge i 1. parket.

Utopia – lounge bar/restaurant med den vildeste udsigt over Mekong. Her leves livet langsomt.

Fineste små huse overalt i byen.

Sikke en begivenhedsrig dag, der faktisk også sluttede med en 7-retters tasting menu på en af byens førende restauranter (vi har ikke helt fået slow living ind under huden endnu og er bare så oplevelsesbegærlige).

Nu lægger vi 5 hoveder og 10 trætte ben på vores hovedpuder, og drømmer om at morgenen i morgen bliver lidt varmere. Her er nemlig rigtig koldt morgen og aften. Til gengæld lunt uden at være varmt midt på dagen. Den stegende hede venter forhåbentlig på os i Cambodia. Den har vi ikke mærket rigtigt siden vi forlod Mekong i sydvietnam for 3 uger siden.

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *