5fodspor

CANAL D'AMOUR

 

 

 

 

Sommerferien er gået ind i sin næste etape, og i skrivende stund sidder vi atter i Villa Lemon i nærheden af Gouvia på Korfu. Et velkendt sted, som danner rammen om de næste uger af ferien. Gensynet med den en-øjede kat “Jack the cat” var stort og flere er kommet til senere, så Selma er travlt beskæftiget med sine dyrevenner allerede. Det forklarer iveren for indkøb af tun på første tur gennem det lokale supermarked, selvom det nu røg i kurven under påskud af, at “det smager altså godt i en sandwich”. Væk er det allerede – og det er ikke os, der har spist det, kan jeg fortælle.

 

TUREN GÅR TIL – MÅSKE SLET IKKE SÅ TOSSET ENDDA!

Selvom vi kun har været her små 30 timer – og sovet en del af dem – har det allerede været et glædeligt og begivenhedsrigt gensyn. Normalt finder jeg altid tips til steder, vi skal se vi på sociale medier og hos rejsebloggere. Det er efterhånden længe siden jeg slap Politikens klassiske ”Turen går til”, selvom hjemmebiblioteket på den front er forholdsvis godt udrustet. Men inden vi rejste, frekventerede jeg lige bogreolen, og med i tasken røg den lille røde bog med en fin illustration af en græsk citron på forsiden (gab; når man kender øen her, ved man, at der kunne findes ca. 1000 andre og mere sigende billeder af Korfu).

 

Anyway; det var slet ikke så dårlig en ide lige at skimme den igennem. For selvom vi har været her før, og også kørt vidt omkring på øen, så kom jeg lige omkring et tip om et særligt område på nordsiden af øen – Canal D’Amour. Rimelig taggy navn til så storslået et sted, men hvad gør man ikke i håb om, at det tiltrækker turister.

 

JUMP JUMP

Veludhvilede efter nattens flyvetur, gik turen derfor nordpå mod byen Sidari, som er beriget med netop denne helt fantastiske naturskabte sandstensklippe og kanal. For enden af den turistede del af stranden skyder en stor klippe op i den smukkeste turkisgrønne vand. Da klipperne er af sand, er vandet ikke krystalklart som fleste andre steder på øen, men de smukke farver kan man ikke tage fra stedet.

 

 

 

>>> Følg med på Instagram, hvor I kan se video fra stedet under “højdepunkter” fra Korfu.

 

 

Det inderste stykke af kanalen – Camille samler mod til at hoppe i!

 

Der er rig mulighed for udspring fra høje klipper, og når først man er i vandet, kan man svømme helt ind kanalen. Herfra kan man kravle op og springe i fra andre dele af klipperne. Strømmen er ikke voldsom, men går i alle retninger, så man skal være en forholdvis habil svømmer for at dyppe sig. Som (næsten) altid bliver Selma og jeg med fast grund under fødderne, mens resten af familien kaster sig ud alle steder fra.

 

Turen op går via klipperne og gennem en lille grottegang, hvor man nogen steder, må ned og kravle, så man er godt mudret, når man kommer ud på den anden side. Så er det jo heldigt man kan hoppe i og få det skyllet af, for så at kravle op og gå igennem igen….hmmmm, nogle ville måske kalde det en ond cirkel, men nok ikke lige nogle af dem, vi havde med:-)

 

SIDARI BUGTEN

På den anden side af klippen ligger Sidari bugten, som er et af de mere turistede områder på øen. Hovedgaden er lang og fuld af tavernaer, butikker og barer. Efter sigende skulle der være gang i nattelivet i dette område. Vi nøjedes med at vaske mudderet fra sidste runde cliff-jump af i den yderste del af bugten.

 

Her er vandet lavt, og der er masser af muligheder for badning, og masser fisk at se i vandet. På nedenstående billeder fornemmes bugten fra begge sider med Canal D’amour som blommen i ægget i midten. Kanalen er i øvrigt lukket i den ene ende, så man kan ikke svømme hele vejen igennem.

 

 Klippet set fra den anden side. Her skylles det sidste mudder fra grottegangene af.

 

LOGAS BEACH

Efter hop og badning gik turen videre til Logas Beach, og det velkendte og mest storslåede solnedgangssted, vi (måske) nogensinde har besøgt. Her mødtes vi med noget familie, som også er på øen på ferie. Til et kærligt gensyn, gode drinks og en badetur på Grækenlands vestligste punkt. I flg. ovenstående turistbog skulle det sted nemlig være det sted i Grækenland, hvor solen går ned senest. Stedet og solnedgangen var som altid outstandig og fortjener sit helt eget indlæg.

 

Vores smukke grankusine i solnedgangen på Loggas Beach 

 

 

I dag er dagen startet overskyet. Så har vi også prøvet det med i juli i Grækenland. Pyt – vi har fået masser af sol allerede og Jørgen nyder, at han så kan løbe en tur her midt på dagen. Solen kommer senere, og i aften er det vist tid til et smut til Korfu by. 

 

Take care

/H

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *