5fodspor

BLOWN AWAY PÅ ISLAND

Blown away – både i overført og direkte betydning.

36 timer er der gået siden vi satte fødderne her på Island, og oplevelserne har budt sig til som perler på snor fra vi trillede afsted i vores udlejningsbil. Disse dage bor vi i Laugarvatn godt halvanden times kørsel fra Reykjavik. Og bare turen herud fra lufthavnen bød på de vildeste naturoplevelser. Regn, rusk, sol, slud og blæst i gavmildt mix med regnbuer, der dukkede op på få sekunder og forsvandt igen lige så hurtigt.  Solen så hver en mulighed for at kaste sine smukke strejf overalt, hvor den kunne finde en sprække. Og som Camille udtrykte det fra bagsædet, da vi trillede gennem Pingvellir nationalpark “Det er nærmest sådan helt guddommeligt, det her“. Og det er måske i virkeligheden den bedste beskrivelse af naturen her. Storslået og magisk og usandsynlig omskiftelig. Både vejr og natur. 

Pingvellir nationalpark. Uden jakke er man kun udenfor bilen et kort øjeblik. 

2 timer foran islandsk tid, og efter en på ingen måde prangende pizza på det hostel, hvor vi bor, ramte vi allerede køjen ved 21-tiden. Udenfor fik vi et mini sceneri af nordlys i rød/grønne farver. Ikke noget særligt, men det var der. Hele natten igennem. Hvem ved – måske er vi heldige at se lidt mere til det fænomen i løbet af de næste dage. Prognoserne lover dog ikke for meget:-( Efter en god solid morgenmad var vi klar med både regntøj, vinterjakke, badekåber og ditto tøj pakket kl. 9, hvor dagens første stop var geyseren Strokkur.  

STROKKUR – GEYSIR

Vi MÅ være født under heldige stjerner, for hele vejen til dagens første lokation stod regnen nærmest ned i stænger. Da Jørgen trak nøglen ud af tændingen stoppede regnen , og solen kom som sendt fra himlen. Og så var det ellers bare afsted mod krateret og med spænding følge det boblende vand. Ca. hvert 3-4 minut – og flere gange oftere – startede først en sagte bølgegang for til sidst at suge sig ned i krateret for slutteligt at springe med uanede kræfter. Fuldstændig magisk og svært at slippe på trods af den virkelig kraftige svovldunst. 

Krateret før Geysir springer. Badet i de smukkeste solstråler. Lige der føler man sig virkelig lille og meget taknemmelig.

GULLFOSS – NATURENS URKRÆFTER

Dagens næste stop bød på endnu en storslået kraftpræstation fra naturens side. Gullfoss er et fredet vandfald med et mesterligt fald på 32 meter.  Alle steder føler og hører man naturens kraft. Faldet er så voldsomt og smukt, at det næsten ikke er til at fatte. Siden vi besøgte Kuang Si vandfaldet i Laos, har vi alle været noget svære at begejstre, de gange vi har besøgt vandfald. Men dette smukke af slagsen var i en liga for sig og dybt dybt imponerende. På nederste højre billede fornemmer man ligefrem den kraft, hvormed vandet bryder og falder. 

HRUNALAUG – NATURAL HOT SPRING

På en lillebille plet midt i et storslået landskab, kun en afstikker fra Ringvej 1 på vej mod den lille by Fludir, finder du et lille stykke magi. Island er kendt for sine geometiske bade og naturligt opvarmede pools og alle byer med respekt for sig selv, byder også på en svømmehal og udendørs pool. En kort lille gåtur over en bakketop og balancegang på et par brædder over lille å, bringer dig til den fineste hytte med græstag. Træhytten gør det ud for omklædningsrum, og her er det ellers bare at dyppe kroppen i det lune vand i det lille kilde og de små byggede bassiner.

Vandtemperaturen er ca. 38 grader, og det føles helt særligt at sidde der midt i den storslåede natur i 8 graders varme med vinden susende om ørene.  Fornøjelsen er ganske gratis, men det er kutyme at lægge et lille bidrag i donationsboksen ved hytten. Der fik vi en god times tid til at gå og også her holdt det tørvejr. Vi fik ligefrem solens varme at mærke, da skyerne pludselig slog et stort hul. Denne oplevelse var virkelig fin, og kan absolut anbefales. Er man heldig har man stedet helt for sig selv – vi måtte dog dele lidt med et par finner og et andet par.  Men det gjorde ikke oplevelsen mindre fin.

Nu er tiden inde til dagens sidste badestop. Efter et hvil på vores hostel, går turen 100 meter ned ad vejen tl Fontana Spa, hvor dagens anden badetur kalder.

Vi er allerede fyldt op med indtryk. Håber de kan nå at trænge lidt ind, førend de næste venter i morgen.

Take care

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *